Garderoby lomianki

Nadchodzi wyczekiwana od tradycyjna wiosna. Wtedy nie tylko możliwość na zdjęcie kilku zbędnych kilogramów, lecz też na zmianę swoich stylów żywieniowych. Cieplejsza aura skłania nas bowiem do usunięcia ciężkostrawnej diety opartej na mięsie i nabiale oraz skorzystania ze zdrowia, które przekazują nam sałatki.

Witaminy Sałatki stanowią dużą bombę witaminową. Służą nam one całych składników potrzebnych do odpowiedniego funkcjonowania układu. Polacy wciąż zawsze mają ochota do chętniejszego sięgania po artykuły pochodzenia zwierzęcego. Dlatego tak wiele wśród naszych rodaków schorzeń układu krążenia. Choroba wieńcowa, miażdżyca i nadciśnienie są wciąż jedną z ważnych przyczyn zgonów w podeszłym wieku. Częstsze jedzenie sałatek i minimalizacja artykułów pochodzenia zwierzęcego minimalizują ryzyko wyżej wymienionych schorzeń.

Lekkostrawność Warzywa są o wiele bardziej lekkostrawne niż ciało i nabiał. Mniej trwają w związku pokarmowym, dzięki czemu po ich użytkowaniu czujemy się lepiej. Warzywa posiadają odczyn zasadowy w przeciwieństwie do produktów mięsnych. Dzięki temuż nie sprawiają one problemów ze zgagą i nadkwasotą. Dieta oparta na spożywaniu sałatek jest więc młodsza i bezpieczniejsza dla swego projektu pokarmowego.

Łatwość przygotowania Przygotowywanie sałatek wcale nie jest ciężkie, szczególnie, jeżeli dysponujemy wystarczającym sprzętem. Szatkownica do warzyw elektryczna sprawi, że wykonamy je wyjątkowo szybko. Wystarczy tylko wybrać warzywa, z których pragniemy zrobić sałatkę, poszatkować je przy pomocy maszyny, wymieszać i skropić wyciągiem z cytryny. W przeciągu paru minut mamy intensywny i pożywny posiłek.

Kaloryczność Zanim nadejdą czyste i letnie dni, warto zrzucić nieco tkanki tłuszczowej nagromadzonej podczas zimy. Najodpowiedniejszym sposobem, by uzyskać wymarzoną sylwetkę, jest wrażenie na dietę opartą na warzywach i sałatkach. Szybko przekonasz się, że zna żyć ona o moc lepsza z tradycyjnych polskich problemów i schabowych. Co więcej, żeby przygotować pyszną sałatkę, nie potrzeba być mistrzem kuchni. Wystarczy kreatywność i wyobraźnia. To ale z nas chce, z jakich składników stworzymy naszą pyszną i całą sałatkę.