Kotlet schabowy po parysku

Tajemnicą idealnego schabowego, lub te kotleta wołowego, jest jego dobra struktura. Znaczy to, że aby otrzymać mięso nie tylko przydatne w stylu, a jeszcze odpowiednio kruche, soczyste i wysmażone, trzeba oddać mu prawidłową grubość, albo oraz może - płaskość.

Zakup kotleciarki do ubijania ciała nie jest znaczący w częstym gospodarstwie domowym, w jakim potrzeba roztłuczenia mięsa na kotlety zachodzi raz na parę dni, przecież istnieje ostatnie konieczny zakup do momentów gastronomicznych, w jakich codziennie wykonywa się wiele sztuk mięsa na kotlety.

Kotleciarka maga poświęcona jest do rozgniatania mięsa na idealnie płaskie, równo roztłuczone kotlety. Dzięki temu kotlet na wszelkiej swojej wielkości jest rozgnieciony na taką tąż grubość, co istnieje dużo ważne podczas doprawiania i smażenia kotletów. W restauracjach, w których serwuje się dużo kotletów schabowych, czy w biurach garmażeryjnych, gdzie rzuca się gotowe kotlety schabowe w wielkiej kwoty każdego dnia, kotleciarka jest obowiązkowym zakupem. To natomiast tak inwestycja, bo dzięki temu elektrycznemu daniu nie potrzeba angażowania do prania kotletów pracownika. Wystarczy włożyć kawałek mięsa w właściwe miejsce urządzenia, i po kilku sekundach wyjąć go równo roztłuczonego.

W gastronomii bardzo często łudzi się urządzenia elektryczne, które przyspieszają proces tworzenia potraw dzięki ich dużej i lekkiej obróbce i rozdrobnieniu. Nie da się ukryć, że podczas wykonywania kotletów więcej czasu obejmuje nie tyle smażenie, pieczenie, czy gotowanie, lecz odpowiednio przygotowanie ciała do smażenia. Gdy kotletów do zrobienia jest dużo, wówczas warto skorzystać po urządzenie skonstruowane specjalnie po to, aby pomóc nam pracę, i przyspieszyć wszelki proces tworzenia potrawy dla własnej wygody.