Krajalnica concept kp 3530

W magazynach i w polach domowych bardzo często odwiedza potrzeba pokrojenia czegoś w równe, cienkie plastry. Działa to przede wszystkim wędlin, serów i pieczywa, jednak daje się, że krajalnica jest wykorzystywana jeszcze do własnych celów, na przykład do cięcia warzyw lub produktów, gdy wymagamy ich w skóry cienkich plasterków.

W współzależności od tego, co chcę kroić na krajalnicy, stanowi ona zaopatrzona w profesjonalne ostrze - gładkie lub ząbkowane. Ząbkowane przeznaczone jest do cięcia pieczywa, co pozwoli łatwo "wgryźć się" w jego strukturę i pozwala równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z zmianie gdy idzie o wędliny lub sery, chce nam szczególnie na niewielkich, równych plastrach, które kręci się szybko i bez dodatkowego wysiłku. Do tego celu używamy krajalnicy z gładką, ale bardzo niebezpieczną krawędzią, która idealnie radzi sobie z zdrowymi, kiedy i niezwykle przyjaznymi wędlinami i serami.

Krajalnica Maga 310p to oczywista maszyna do cięcia, polecana zwłaszcza do domów gastronomicznych również do sklepów. Jest zalecana przez producenta ze względu na swoją wysoką wytrzymałość i możliwość obsługi. Dzięki tym związkom każdy, po pierwszym przeszkoleniu z działu bezpieczeństwa oraz higieny pracy, może przystąpić do pracy z krajalnicą i proponować swoim klientom wędliny czy sery pokrojone w ścisłe plastry. Krajalnice dobrych marek pozwolą na bliskie uporanie się z pokrojeniem wielkiej sumy wędlin czy serów, przy niewielkim koszcie sztuki oraz sił pracownika. Taka krajalnica w zakładzie pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki wtedy przeznaczano na krojenie materiałów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, gdy ostatnie jest chciane na dowód w przypadku szynek surowych, które jada się jedynie w plasterkach grubości bibułki.