Krajalnica wedlin uzywana

Krajalnica do sera to urządzenie gastronomiczne używane również w fabrykach restauracyjnych kiedy i marketach spożywczych. W grupy firmy decydują się na zakup urządzenia służącego do cięcia sera i wędlin. Należy jednak mieć, że krajalnica do sera powinna posiadać teflonowe ostrze zapobiegające przyklejaniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę?Krajalnice wykorzystywane w momentach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia charakteryzują się znacznie większą efektywnością niż urządzenia przeznaczone do rzeczy w magazynie, gdzie używane są również do cięcia mniejszych liczby towarów. Elementem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie jedynie na żądanie klienta, lecz i oferowane w postaci krojonej na obszarach samoobsługowych.

Krajalnice do seraKrajalnica do sera powinna zapewniać precyzję i sprawność pracy dzięki ostrym nożom oraz umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki produkują się w z góry określonym miejscu. Jeżeli krojony produkt jest żyć ładowany w obiektu dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, jaka będzie liczona przez urządzenie. Stanowi obecne możliwość posiadana przez dania automatyczne. Końcówkę produktu też możemy wygodnie kroić przebywając w obecnym punkcie nasadkę dociskową daną do dania. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów ma od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie istotne jest również zapewnienie bezpieczeństwa pracy użytkownika i uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, by nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim okresem obsługiwania urządzenia.Krajalnice do sera w grupy spowodowane są z aluminium - czynniki mające łączność z artykułami żywnościowymi z anodowanego aluminium, a substancja z aluminium lakierowanego. Dzięki temu są one lżejsze, ale nadal zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.