Maszynka do miesa clatronic fw 2398

Wilk do mięsa więc nic nowego jak maszyna, dostarczająca do rozdrobnienia i prowadzenia surowego, gotowanego lub mrożonego mięsa, które wywoływane jest dalszej obróbce (produkcji wędlin). Ponieważ urządzenie znajduje wykorzystanie w hotelach, restauracjach, supermarketach, placówkach gastronomicznych oraz zakładach zbiorowego żywienia, gdzie ilość przetwarzanego mięsa jest niezmiernie cięższa niż w polu domowym, wymiary (gardzieli z podajnikiem ślimakowym oraz zestawu tnącego - siatki, szarpak, noże) i parametry (wydajność, średnica sitka, prędkość obrotowa, otwór gardzieli, moc, zasilanie) wilka do ciała muszą odpowiadać zapotrzebowaniom przetwórcy.

Szeroki wybór wilków na zbytu kupi na wybór odpowiedniego urządzenia na potrzeby placówki, dzięki temu etap na przygotowanie potraw ulega skróceniu (rozdrabnianie kilkanaście kilogramów na chwilę) również nie wymaga dużego nakładu wysiłku fizycznego. Wilki mają formę prostą, elementy można szybko zdemontować, co dobrze ułatwia obsługę, proces czyszczenia i utrzymanie czystości, wpływa na poprawę warunków higienicznych. Wykonanie dania ze określeni nierdzewnej lub stopów aluminium, doskonała klasa wykonania decyduje o dużej sile maszyny. Jak całe urządzenia podawane w sektorze spożywczym, wilki muszą robić warunki CE bezpieczeństwa oraz higieny pracy. Działanie wilka - mięso do rozdrobnienia umieszcza się do gardzieli, następnie po dociśnięciu np. polipropylenowym tłoczkiem zostaje przetłoczone do ślimaka roboczego, a stamtąd do świata tnącego. Zespół tnący wtłacza ciało w oczka siatki, a potem ścinana za pomocą osadzonych noży. Mięso po rozdrobnieniu jest różne z farszami, następnie pakowane w osłonki lub opakowania próżniowe i zdobywane dalszym procesom obróbki, w zależności od rodzaju końcowego produktu - wędliny czy surowe mięso pakowane próżniowo. W zależności od rodzaju mięsa rzuca się siatki o różnej średnicy oczek oraz noży. Wilki można wyposażyć w inne akcesoria, które zapewnią np. nadziewanie kiełbas, szatkowanie warzyw i sera. To wielkie urządzenie, dostępne w jasnych cenach, brane w fabrykach gastronomicznych, gdzie produkcja wędlin lub potraw mięsnych nie istnieje na taką różnicę jak w wielkich zakładach przetwórczych, jest gwarantem produktów zdrowszych, nie zawierających konserwantów również własnych ulepszaczy.