Procedura obrobki miesa i drobiu

Kotleciarka Maga jest prasą do ciała, jakiej obowiązkiem jest podzielenie kawałków mięsa na plastry o określonej grubości (w zależności z potrzeb, na wszelkiej szerokości rozgniecenie jest taką samą grubość). Praca urządzenia przyspiesza i umożliwia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Skutek ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze stali nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie rozlokowane na wałkach obrotowych.

https://www.grupa-wolff.eu/elektrotechnika/liniowe-oprawy-oswietleniowe-ex-atex/

Prasa do kotletów znajduje zastosowanie w terenach gastronomicznych oraz sklepach, gdzie w ofercie można odnaleźć mięso wołowe w istoty zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe rozbite na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe skończone na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie ogromnej części rozbitych plastrów w układu bliskiego okresu czasu - ok. 800 porcji w ciągu godziny, przy czym mięso nie że żyć mrożone, ani nie może wynosić kości. Obsługa maszyny stanowi daleko funkcjonalna, dzięki użytym przez producenta Maga innych rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w końcu zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dostępu do ostrzy), zmiany konstrukcyjne, mające wpływ na zmniejszone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności robiących się na całość cyklu rozgniatania (skrócony godzina pracy), polerowana obudowa o geometrycznych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy powinny stanowić czyszczone i suszone po każdorazowym związku z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego dania oraz przekładni olejowej to dodatkowe atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszystkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały nagrodzone przez klientów oraz jurorów Międzynarodowych Zbytów w Poznaniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent urządzeń do przemysłu spożywczego, umieszczając się na myśli i poznaniu otrzymywanym od 1990 roku umieszcza na jakość, prostotę, inteligencję rozwiązań, solidność oraz dużą wydajność. Firma sukcesywnie wzbogaca swoją ofertę o dodatkowe maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.