Sprawozdanie z pracy wychowawczo dydaktycznej 5 latki

Technologia obecna w gastronomii, także gdy w wszystkiej nowej dziedziny, stale się rozwija. Nowe wynalazki usprawniają pracę restauracji, sprawiając, iż na zamówienie rzadko kiedy czekamy dłużej niż piętnaście minut. Wynika to przeważnie punktów gastronomicznych mających więcej klientów, a co wewnątrz tym chodzi - największe obroty. W momencie, w jakim zaangażowana w restauracji ekipa przestaje radzić sobie z częścią zamówień, musimy albo zatrudnić nowe osoby, albo rozważyć technologiczne usprawnienie procesu przygotowania dania. Może wtedy istnieć reorganizacja samego procesu lub kup nowego sprzętu, jak np. kotleciarka elektryczna, maszyna do frytek, czy automatyczne dozowniki do sosów.

http://bagproject.pl/WOZEK-ZAKUPOWY-NA-KOLKACH-SKLADANY-TRANSPORTOWY-70-p1537

Często sprawia mi się jadać w fast foodach. Lubię podczas liczenia na zamówienie obserwować proces przygotowywania dań. Na zgrany, dobrze zarządzany zespół aż miło czasami popatrzeć. Praca w gastronomii nie posiada całej oceny wśród osób, które zawierały przyczynę jej zacząć, wydaje mi się jednak, że niektórzy całkiem dobrze się w niej szukają. Istnieją restauracje, w jakich uśmiechy na twarzach ludzi dających mi oddania nie mają w sobie ani odrobiny fałszu. Widać, iż ci ludzie identyfikują się ze naszą reputacją oraz że mogę mieć na ostatnie, że nikt do mojego dania nie napluje. Szkoda, że niestety nie wszystkich restauracji to działa. Byłem gdy np. świadkiem jednoczesnego ścierania stolika i zdalnego przyjmowania zamówienia przez młodego mężczyznę ze zbolałą miną. Ten kierunek - jako miejsce ewidentnego wyzysku pracowników - omijam od tego sezonu szerokim łukiem. Aby usprawnić funkcjonowanie naszej restauracji warto rozmawiać z ludźmi. Jeśli rekomendują, że kotleciarka elektryczna jest potrzebna - warto na serio rozważyć jej nabądź. Poniesione w klubie z tym wydatki prawdopodobnie zwrócą się bardzo mocno.